MENIU

La New York s-a deschis o expoziţie dedicată istoriei Titanicului

Foto: Realitatea TV

Au fost necesari 97 de ani pentru ca Titanicul să ancoreze la New York. A ajuns sub forma unei expoziţii, care promite să redea cât mai convingător atmosfera de pe celebrul vas de croazieră din toate timpurile.

O călătorie în timp. Aşa este descrisă în câteva cuvinte expoziţia deschisă la New York, Statele Unite.

"Titanic: expoziţia artefactelor este o călătorie înapoi în 1912. Practic mergi într-o călătorie cronologică pe vasul Titanic, în vremea primei sale călătorii", a afirmat Cheryl Mure, director Premier Exhibitons.

Vizitatorii vor putea să vadă cum era viaţa la bordul navei. Vor găsi replici ale cabinelor, ale coridoarelor şi chiar ale scărilor. Printre toate acestea sute de obiecte recuperate de pe epava scufundată în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912.

"Când intri în expoziţie primeşti un bilet de îmbarcare, replica unui bilet emis de compania White Star. Pe spate este scrisă povestea unui pasager al Titanicului. Astfel îţi afli numele, vârsta, clasa la care te-ai îmbarcat, de unde vii şi încotro mergi, afli câteva ceva despre cine eşti. Dar nu îţi afli soarta din noaptea naufragiului decât în ultima galerie a expoziţiei", a declarat Cheryl Mure, director Premier Exhibitons.

Titanicul şi-a început primul şi ultimul voiaj pe 10 aprilie în portul din Southampton, Anglia. În drumul său spre New York, în noaptea de 14 aprilie a lovit un aisberg, iar aproape trei ore mai târziu se scufunda. Peste 1.500 de oameni au murit. 

Mai multe articole despre:
New York expoziţie Titanic