MENIU

La Londra a avut loc Campionatul de Înot în apă rece

Foto: RTV

Campionatul de înot în apă rece. Există şi o astfel de competiţie şi e chiar foarte populară. A avut loc în acest week-end la Londra şi s-a desfăşurat într-o apă cu temperatura de patru grade Celsius.

Competiţia, ajunsă la a 4-a ediţie, este deschisă tuturor categoriilor de vârstă şi tuturor stilurilor de înot. Anul acesta a atras participanţi din toate colţurile lumii: din Scandinavia până în Australia.

Temperatura medie a apei a fost de doar 4 grade Celsius, o problemă măruntă pentru cei peste 250 de concurenţi alianiaţi la start. Dar Campionatul de înot în apă rece nu este doar o întrecere sportivă, şi ci una de creativitate, dacă luăm în considerare secţiunea destinată celor mai haioase căşti de înot.

Mulţi dintre cei care s-au încumetat să intre în apă spun că această activitate îi ţine sănătoşi şi în cea mai bună formă. Deşi expunerea îndelungată la frig poate provoca afecţiuni grave, perioadele scurte au un efect pozitiv. Dovadă sunt concluziile unor cercetători germani conform cărora corpul uman devine mai rezistent în faţa bolilor respiratorii.

Mai multe articole despre:
Londra înot apă rece temperatură boli respiratorii