MENIU

La Întorsura Buzăului temperatura a scăzut până la minus 31 de grade

Foto: NewsIn
Meteorologii avertizează că la nivelul ţării maximele se vor situa între minus 13 şi minus trei grade

Ger în centrul ţării la început de an. Temperaturile au scăzut din nou sub minus 20 de grade Celsius. Recordul este deţinut în continuare de localitatea Întorsura Buzăului din judeţul Covasna, unde s-au înregistrat minus 31 de grade Celsius.

Aşa de frig nu a mai fost din februarie 2005, când s-au înregistrat aproape -36 de grade Celsius. De altfel, în mai toate localităţile din centrul ţării, mercurul termometrelor a scăzut sub minus 20 de grade Celsius. La Braşov, spre exemplu, s-au înregistrat minus 24 de grade, iar la Miercurea Ciuc şi Joseni, minus 22 de grade.

În Capitală, temperaturile s-au situat, luni, între minus 10 grade şi un grad. Pe astfel de temperaturi, legea prevede că salariaţii care lucrează afară, în frig, trebuie să primească ceai fierbinte şi să beneficieze de pauze şi de echipament de protecţie.

Marţi dimineaţă a fost din nou geroasă în Moldova, Transilvania şi zonele de deal din celelalte regiuni. Cerul a fost noros în regiunile extracarpatice, aşa că, local, au fost şi ceva ninsori. Dincolo de Carpaţi însă, numai ceaţa a fost singurul fenomen important din tabloul meteo.

Mai multe articole despre:
frig ceaţă zăpadă meteo vreme ger grade ninge fulgi