MENIU

La groapa de gunoi din Timişoara se mai aruncă încă gunoaie menajere

Foto: http://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2007/09/rampa-de-gunoi.jpg

Groapa de gunoi a Timişoarei este închisă, însă doar ziua, susţin reprezentanţii primăriei din Şag, o comună aflată la câţiva kilometri de Timişoara. Potrivit acestora, în timpul nopţii, operatorul de salubritate al oraşului de pe Bega depozitează încă deşeuri în zonă, deşi obiectivul este închis printr-un ordin venit de la Uniunea Europenă. Pentru a dovedi că legea este încălcată, viceprimarul comunei Şag a stat noaptea la pândă şi a reuşit să-i prindă în flagrant.

Reprezentanţii primăriei din Şag, comună aflată la câţiva kilometri de Timişoara, s-au trezit cu noaptea în cap, hotărâţi să-i prindă în flagrant pe cei care depozitează ilegal deşeuri la fosta groapă de gunoi a Timişoarei. Nu au avut mult de aşteptat.

"Am surprins o maşină la ieşirea din rampă, maşină de Retim şi mai este una pe rampă, băieţii au anunţat şi s-a retras, s-a reîntors când ne-a văzut pe noi că filmăm", a declarat Ştefan Bădăi, viceprimar Şag. 

"Timişoara produce 350 de tone de gunoi pe zi. Aceste reziduri municipale sunt transportate în autospeciale compactoare. Este puţin probabil ca 350 de tone să poată fi duse aşa, spre ziuă, in depozitul Parţa", a decarat telefonic, Florin Cepănariu, Director Retim.

Dacă se va dovedi că firma de salubrizare depozitează deşeuri în zonă inspectorii de la Garda de Mediu vor da amenzi cuprinse între 50.000 şi 100.000 lei. 

Mai multe articole despre:
Timişoara deşeuri groapă de gunoi