MENIU

La Coloneşti, primar din primul tur, la Găneasa se organizează turul doi

FOTO: NewsIn

Locuitorii din Coloneşti, Olt, şi-au ales, duminică, noul primar din primul tur, pe Marian Rădulescu (PDL), în timp ce în localitatea Găneasa candidaţii PDL şi PSD au intrat în turul II.

Fostul viceprimar social-democrat al comunei Coloneşti, Marian Rădulescu, a fost ales duminică în funcţia de şef al administraţiei locale din partea PDL. El a fost votat de 1.093 de cetăţeni dintre cei 1.449 care s-au prezentat la urne. Pe poziţia secundă s-a clasat candidatul social-democrat Ilie Chiriţă, cu doar 314 voturi. Candidaţii PNL, Carmen Stoica, şi PRM, Iulian Popescu, au obţinut 24 şi, respectiv, 3 voturi.

Prezenţa la urne a locuitorilor din Coloneşti a fost de 68,84%, fiind cea mai mică înregistrată vreodată în comună.

La Găneasa, candidaţii PSD, Nicolae Preda, şi PDL, Dumitru Costea, pentru fotoliul de primar al comunei, au primit 1.098 de voturi şi, respectiv, 1.176 de voturi, intrând în turul II. Reprezentanţii PNL, Cristian Chiriţă, şi PRM, Gheorghe Marinescu, au obţinut 190 şi, respectiv, 38 de voturi.

Potrivit celor communicate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Olt, Silviu Oancea, s-au prezentat la urne 2.533 de cetăţeni din cei 3.162 aflaţi pe listele electorale permanente, ceea ce reprezint 80,1%.

Alegerile locale parţiale de la Coloneşti şi Găneasa au scos din bugetul celor două commune, doar pentru tipărirea buletinelor de vot şi a etichetelor autocolante, conform informaţiilor furnizate de subprefectul Judeţului Olt, Virgil Panduru, 3.000 lei.

Postul de primar al comunei Coloneşti a rămas vacant după ce fostul primar social-democrat, Nicolae Stan, a fost ales la finele lunii noiembrie, la scrutinul parlamentar, deputat din partea PDL.

Administraţia locală din Găneasa a fost condusă de viceprimarul social-democrat Nicolae Preda din luna octombrie, când edilul ales, democrat-liberalul Marin Neremza, şi-a pierdut mandatul ca urmare a schimbării domiciliului. Neremza a fost la un pas de a-şi pierde mandatul şi în luna semptembrie, după ce şi-a înaintat demisia din funcţie atât Instituţiei Prefectului de Olt, cât şi Ministrului Internelor şi Reformei Administrative de la acea dată, Cristian David. El a revenit asupra demisiei înaintate trei zile mai târziu.
Mai multe articole despre:
alegeri PSD primar Olt PDL