MENIU

La Braşov, profesorii au stat ore întregi la coadă pentru a se înscrie la titularizare

Foto: wordpress.com

Profesorii din judeţul Braşov care doresc să susţină examenul de titularizare au stat ore întregi la coadă la cele două centre de înscrieri, pentru a reuşi să-şi depună dosarele.

Profesorii se aşteptau ca, de anul acesta, odată cu deschiderea celui de-al doilea centru de înscriere, să nu mai fie obligaţi să piardă ore bune stând la coadă pentru înscrierea la examen, însă procedura de înscriere este mult mai greoaie şi se desfăşoară cu mult mai multă încetineală decât în anii trecuţi.

La cele două centre de înscriere, organizate la Liceul "Andrei Mureşanu" şi la Colegiul Tehnic "Maria Baiulescu", s-au primit până pe 17 iunie, peste 1.000 de dosare ale profesorilor care doresc să participe la examenul de titularizare din luna iulie. Cei care stau la coadă acuză Inspectoratul Şcolar de lipsă de organizare.

"Am venit de la ora 9.00 aici, aştept de patru ore şi cu siguranţă voi mai sta tot pe atât. Până la ora 12.30, au ajuns de-abia la numărul 37. Vă daţi seama că se va sta aici până la noapte. Ni s-a spus că este vina noatră că nu completăm corect fişele de înscriere, dar nu avem niciun exemplu aici să vedem cum se completează. În plus, ni s-a spus că nu sunt multe fişe şi că trebuie să facem copii xerox. Este o bătaie de joc", a declarat o profesoară aşezată la coadă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar promit că vor suplimenta numărul funcţionarilor care se ocupă de înscrieri.

"La unul din centre s-au înscris cinci sute şi ceva de candidaţi, la celălalt, cam tot atât. Probabil că acum este o curbă care a atins un punct maxim, urmând să fie descendentă în perioada următoare. În plus, unii dintre ei nu au toate actele şi trebuie să ai răbdare pentru a fi în ordine dosarele şi toate documentele. În ceea ce priveşte formularul de înscrieri, am creat noi un model. Nu cred că au fost probleme din acestea, dar ne vom interesa. Probabil a fost un gol de 10 minute când au rămas fără formulare. De la inspectorat este o comisie numeroasă, au fost cinci, dar se vor modifica până la zece persoane în zilele următoare", a declarat Dorel Agache, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Mai multe articole despre:
profesori examen Braşov titularizare coadă înscriere