MENIU

Kovesi s-a întâlnit cu şeful FBI, cu care a vorbit despre legea privind stocarea datelor personale

Foto: NewsIn

Procurorul general, Laura Kovesi, s-a întâlnit, luni, în cadrul unei vizite în SUA, cu directorul FBI, Robert Mueller, care i-a transmis că legea referitoare la retenţia datelor personale poate fi contraproductivă pentru investigarea infracţiunilor informatice, potrivit unui comunicat.

În comunicatul Parchetului General se arată că procurorul general al României s-a întâlnit, luni, cu directorul Biroului Federal de Investigaţii - F.B.I., Robert S. Mueller, dar şi cu reprezentanţi ai secţiilor F.B.I. de contra-terorism, criminalitate informatică şi combatere a corupţiei.

Potrivit comunicatului, în cursul întrevederii, directorul FBI Robert Mueller a remarcat că noua lege din România referitoare la retenţia datelor personale poate fi contraproductivă în continuarea investigării cu succes, în special a infracţiunilor informatice. Kovesi ar fi fost felicitată pentru eforturile în combaterea corupţiei şi criminalităţii informatice. Totodată, directorul adjunct al Diviziei F.B.I. de Combatere a infracţionalităţii informatice, Shawn Henry, a catalogat relaţiile de colaborare cu autorităţile române în domeniu drept "excelente", susţine Parchetul General.

Laura Kovesi a vizitat, luni, şi Diviziile pentru narcotice şi pentru agenţiile de aplicare a legii din cadrul Departamentului de stat al S.U.A. Marţi, procurorul general al României a făcut o vizită oficială la Departamentul de Justiţie al SUA, în cadrul căreia s-a întâlnit cu Eric Holder, procurorul general al SUA, precum şi cu şefii departamentelor de criminalitate informatică, proprietate intelectuală, integritate publică şi cooperare internaţională.

Ministerul Public mai informează că, pe 16 aprilie 2009, Kovesi va avea, la New York, o întâlnire cu fostul procuror general al SUA, Michael Mukasey, cu procurori din cadrul unităţii anticorupţie ai districtului New York, precum şi cu judecători din cadrul aceluiaşi district.

Laura Kovesi se află în SUA, în perioada 11-17 aprilie, la invitaţia Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Mai multe articole despre:
FBI vizită America Laura Kovesi