MENIU

Kosovarii nu vor ca Morandi să le cânte de ziua independenţei

Foto: sibiuonline.com

Sute de albanezi din Kosovo fac campanie pe Facebook împotriva grupului pop Morandi, nefiind de acord ca trupa să concerteze la Priştina, pentru că România nu a recunoscut independenţa Kosovo, relatează publicaţia electronică BalkanInsight.

Potrivit sursei citate, Morandi are programat un concert la Priştina marţi, când kosovarii sărbătoresc primul an de la declaraţia de independenţă. Circa 1.000 de kosovari s-au alăturat unui grup creat în comunitatea virtuală Facebook care se numeşte "NU pentru Morandi în ziua independenţei noastre".

Kosovo şi-a declarat independenţa de Serbia la 17 februarie 2008 şi până în prezent noul stat a fost recunoscut de 54 de ţări, între care SUA şi majoritatea membrelor UE. România face parte dintre cele cinci ţări UE care nu recunosc independenţa Kosovo.

"România face lobby pe lângă celelalte ţări să nu recunoască Kosovo. De aceea nu-i vrem pe Morandi aici", declară un membru al grupului de pe Facebook.

Un tânăr care dă jos un afiş - deja rupt - cu Morandi spune că "românilor nu ar trebui să li se permită intrarea în Kosovo".

În ciuda protestului de pe Facebook, scrie BalkanInsight, biletele pentru concertul de marţi seara de la Priştina par să se fi vândut bine, kosovarii fiind încântaţi de orice concert al unor artişti internaţionali care includ Kosovo în turneele lor.

Formaţia Morandi este alcătuită din Marius Moga şi Andrei Ştefan Ropcea şi a obţinut în 2008 premiul MTV "Best Romanian Act", reaminteşte portalul sârb.
Mai multe articole despre:
Kosovo Morandi