MENIU

Klaus Johannis, propunerea PNL de premier tehnocrat

foto: cotidianul.ro

Klaus Johannis este propunerea PNL pentru premier tehnocrat după căderea Guvernului Boc II.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu nu a dorit să confirme informaţia, dar nici nu a infirmat-o. "Domnul preşedinte Crin Antonescu vă poate spune. El este cel care a purtat discuţiile cu această persoană", a spus Fenechiu.

Într-un interviu acordat Cotidianul.ro în primăvara acestui an, Johannis spunea despre o posibilă propunere a sa pentru funcţia de premier confirmă faptul că Sibiul este un model de succes. "Oamenii de regulă caută conştient sau mai puţin conştient modele şi caută oameni de succes, acest lucru se întâmplă în politică la fel ca şi în sport, în artă, peste tot şi atunci sigur că miza este mare, lumea caută potenţiali candidaţi care fie au dovedit că ar avea capacitatea de a rezolva ceva, fie au dovedit că au o priză foarte bună la electorat. Şi cred că apariţia mea în aceste discuţii arată că Sibiul este un model de succes", a spus Johannis.

Acesta a mărturisit în acelaşi interviu că a avut o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu care i-a propus să candideze la preşedinţie.

Johannis a spus că nu a primit propuneri similare de la alte formaţiuni politice. Mai mult, el a spus că între el şi PD-L "există o răceală". În acelaşi interviu, primarul Sibiului a spus că nu exclude o candidatură la prezidenţiale.

"Este primul politician de vârf care nu vine din altă parte decât din politică, un politician tânăr, care cred că are şanse să devină mai cunoscut decât e acum". Aceasta este părerea lui Johannis despre Crin Antonescu, în schimb Geoană "mai are şanse să crească".

"E greu de evaluat mandatul lui Traian Băsescu fără mandatul lui Călin Popescu Tăriceanu. Mandatul a început dintr-o schimbare de opţiune a unui politician care s-a îmbolnăvit (Theodor Stolojan - n.red.) şi a degenerat foarte rapid în veşnică dispută. Cred că asta este caracteristica definitorie: disputa dintre preşedinte şi prim-ministru". Acesta este evaluarea mandatului lui Traian Băsescu făcută de primarul Sibiului. 

Mugur Isărescu, un alt nume vehiculat de liberali pebtru conducerea guvernului format din tehnocraţi, a declarat marţi că nu ar accepta această propunere.