MENIU

Klaus Johannis a discutat cu liderii opoziţiei

foto: NewsIN
Johannis este dispus să renunţe la funcţia de primar
K. Johannis, în Parlament: Intrăm în discuţii fără limitări

Primarul Sibiului, Klaus Johannis a avut o discuţie cu cele trei partide din opoziţie - PNL, PSD şi UDMR - despre eventuala preluare a postului de prim-ministru al României. Totul se întâmplă după ce marţi guvernul condus de Emil Boc a fost doborât de moţiunea de cenzură. Înaintea acestei întâlniri, primarul Sibiului a stat de vorbă cu preşedintele PSD, Mircea Geoană.

La Parlament, Klaus Johannis a fost întâmpinat de preşedintele PNL Crin Antonescu şi de vicepreşedintele liberal Lodovic Orban.

Johannis a declarat că până acum nu s-a luat în discuţie durata mandatului său. "intrăm în discuţii fără limitări", a spus primarul Sibiului. El a completat că în cazul desemnarii sale pentru funcţia de premier este dispus să renunţe la Primăria Sibiului şi a negat că se gândeşte să-i ia concediu. "Îmi iau concediu doar atunci când plec undeva cu soţia mea", a spus Johannis. 

Klaus Johannis a declarat presei că s-a gândit chiar şi la o echipă de miniştri în eventualitatea desemnării sale pentru funcţia de premier. 

Înaintea discuţiilor cu partidele din Opoziţie, Klaus Johannis a avut o întâlnire tete-a-tete cu preşedintele PSD, Mircea Geoană. "Am avut o discuţie bună cu domnul primar, îl apreciez în mod personal, iar elementele vor fi convenite cu toate partidele parlamentare", a spus Geoană. Liderul PSD a mai afirmat că "am avut o discuţie edificatoare cu domnul primar şi poziţia PSD va fi prezentată la întâlnirea cu celelalte partide".

Negocierile de la Senat dintre PNL, PSD, UDMR, reprezentanţii minorităţilor şi Klaus Johannis s-a desfăşurat cu uşile închise. 

Negocierile pentru formarea unui nou Guvern continuă. Preşedintele Traian Băsescu a invitat, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni partidele parlamentare pentru a le informa în legătură cu concluziile sale în urma consultărilor care au avut loc în ziua precedentă.
Mai multe articole despre:
guvern premier Opoziţie Klaus Johannis news alert