MENIU

Kelemen susţine că deciziile în coaliţia PD-L - UDMR se vor lua într-un consiliu de 14 membri

Kelemen Hunor susţine că a fost încheiat un protocol PD-L - UDMR / FOTO: NewsIn

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor,  a declarat duminică, pentru NewsIn, că forul de decizie al coaliţiei PDL-UDMR va fi format din câte şapte membri din partea fiecărei formaţiuni şi a precizat că protocolul de colaborare a fost finalizat şi semnat de Emil Boc şi Marko Bela.

Potrivit lui Kelemen, în cursul după-amiezii de sâmbătă cei doi preşedinţi de formaţiuni - Emil Boc şi Marko Bela - au semnat protocolul de colaborare între PDL şi UDMR. Preşedintele executiv al Uniunii a susţinut că protocolul include principii de guvernare comună.

În ceea ce priveşte regulamentul de funcţionare al coaliţiei PDL-UDMR, Kelemen a afirmat că deciziile vor fi luate prin consens în cadrul unui for alcătuit din 14 membri, câte şapte lideri de la fiecare formaţiune politică.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat sâmbătă, pentru NewsIn, că, în cursul după-amiezii de sâmbătă, a fost prezent la Palatul Cotroceni, împreună cu premierul desemnat Emil Boc, subiectul discuţiilor reprezentându-l calendarul învestirii noului Cabinet.

\"Într-adevăr, am avut o scurtă întâlnire cu domnul preşedinte, pentru prima dată după formarea alianţei PD-L - UDMR. Am discutat despre calendarul învestirii noului guvern. Ne-a rugat ca, în cel mai scurt timp să avem guvern, să acţionăm cât mai repede\", a declarat Marko, menţionând că termenul discutat este 23 decembrie pentru învestirea Executivului.

Cât priveşte protocolul politic între PD-L şi UDMR, preşedintele Uniunii a precizat că este finalizat, urmând să fie însoţit şi de un regulament de funcţionare al coaliţiei, care este, de asemenea, \"aproape gata\". Marko Bela a susţinut că, din punctul de vedere al UDMR, protocolul se face între formaţiunea sa şi cea democrat-liberală, nefiind incluşi şi reprezentanţi ai independenţilor din Parlament şi conţine principii de colaborare, inclusiv referitoare la drepturile minorităţilor. Liderul UDMR a precizat că protocolul nu prevede termene şi vobeşte despre principiile descentralizării, precum şi al regândirii regiunilor de dezvoltare, dar în linii generale, nu specifice. Preşedintele UDMR a precizat că va discuta cu Emil Boc pentru a stabili \"cât mai repede\" semnarea protocolului coaliţiei.

Mai multe articole despre:
UDMR Marko Bela consiliu Kelemen Hunor PD-L