MENIU

Kaka a refuzat transferul mileniului! Brazilianul rămâne la AC Milan

Foto: The Sun

Cel mai mare transfer din istoria fotbalului a picat. Mutarea lui Kaka la Manchester City nu s-a concretizat, iar brazilianul a optat să rămână la AC Milan, în ciuda ofertei colosale a şeicilor care sunt la conducerea grupării engleze. Informaţia a fost dezvăluită de patronul Milanului, Silvio Belusconi, şi confirmată de jucător şi de tatăl acestuia, cel care îi este şi impresar. În plus, clubul Manchester City a anunţat într-o declaraţie oficială că a pus capăt negocierilor, pentru că era improbabil să se ajungă la un acord cu AC Milan.

Kaka a ales cu inima. Jucătorul brazilian de 26 de ani, care s-a aflat în ultima perioadă în centrul atenţiei fotbalului mondial, prin cea mai mare ofertă de transfer din istoria fotbalului, 243 de milioane de lire sterline, a decis să rămână la AC Milan. Luni seară, la finalul unei zile întregi de negocieri între toate părţile implicate în tranzacţie, Kaka a refuzat să părăsească gruparea milaneză.  

"La final, a contat istoria mea, unde îmi sunt legăturile mele şi unde se află inima mea cu adevărat. Am fost mişcat de devotamentul pe care mi l-au arătat fanii. Sunt cu adevărat fericit la AC Milan. Să plec la City ar fi fost un pas important pentru mine, dar m-am rugat mult în ultimele zile, încercând să înţeleg care e echipa cea mai potrivită pentru mine şi în final am decis să rămân aici", a declarat, luni seară, Kaka.

Prim Ministrul italian şi patronul lui AC Milan, Silvio Berlusconi, a intrat live într-o emisiune tv din Italia şi a făcut publică decizia jucătorului. "Kaka va rămâne la AC Milan până la finalul contractului său", a dezvăluit Berlusconi. "Pentru Kaka, banii nu reprezintă totul. Suntem fericiţi. I-am oferit posibilitatea jucătorului să se gândească la această ofertă financiară consistentă, dar ne-a demonstrat că are alte valori, morale, mult mai importante", a mai spus Berlusconi.

Fanii lui Milan au protestat pe parcursul întregii zile de luni în faţa sediului clubului, în încercarea de a-i forţa pe oficialii milanezi să refuze oferta şeicilor de a le cumpăra idoulul. Un alt grup de suporteri a fost prezent la casa jucătorului, iar acesta le-a răspuns apărând la balcon cu tricoul Milanului şi ducându-şi mâna la inimă.

"Oferta a fost bună, salariul a fost de asemenea bun, însă la final a contat faptul că nu am crezut că City e echipa ideală pentru ambiţiile sale fotbalistice, aşa că nu se va transfera", a spus şi Bosco, tatăl lui Kaka. "'Ricky' rămâne la noi. E unicul lucru care contează. Dragostea milaniştilor a învins! Mulţumim preşedintelui! Mulţumim Kaka! Forza Milan", a fost anunţul de pe site-ul oficial al rosso-neri-lor.

Şi Manchester City a trebuit să se recunoască eşecul transferului. Într-o declaraţie pe site-ul oficial, clubul englez a anunţat că a pus capăt negocierilor, fiind conştient de faptul că nu va ajunge la o înţelegere cu Milan. "Negocierile au fost doar într-o fază preliminară, iar jucătorul nu a fost niciodată implicat", au afirmat cei de la City.

Conform presei engleze, oferta de transfer a celor de la City pentru Kaka ar fi totalizat 253 de milioane de lire sterline, adică oferta pentru AC Milan, salariul jucătorului pe perioada contractului, plăţile către impresari, plus diverse taxe şi comisioane.

Kaka s-a transferat la AC Milan în 2003, de la echipa braziliană Sao Paolo. A câştigat de atunci cu gruparea italiană titlu în Serie A, Liga Campionilor şi CM al cluburilor. Mijlocaşul ofensiv al rosso-neri-lor a bifat până acum 244 de apariţii în tricoul lui Milan, pentru care a marcat 86 de goluri.
Mai multe articole despre:
AC Milan Kaka transfer Manchester City oferta