MENIU

K1 - Daniel Ghiţă a fost învins de Semmy Schilt în gala Final Elimination, de la Seul

Foto: NewsIn

Luptătorul român Daniel Ghiţă a pierdut, sâmbătă, meciul cu olandezul Semmy Schilt, din gala Final Elimination, de la Seul, şi a ratat şansa de a participa la Marea Finală de la Yokohama.

Schilt a fost declarat câştigător de către toţi cei trei arbitri ai turneului care s-a disputat în Seul, 30-25, 30-26 şi 30-27. Ghiţă a fost pus la podea de mai multe ori pe parcursul celor trei reprize.

Gala finală a anului va avea loc în 5 decembrie, la Yokohama, între cei opt câştigători ai meciurilor de la Final Elimination. Ghiţă s-a calificat la Final Elimination după ce a câştigat gala de la Tokyo, din luna august.

Celălalt român care s-a luptat sâmbătă la Seul, Cătălin Moroşanu, l-a avut ca adversar pe japonezul Taiei Kin, într-un super-fight care nu a contat pentru Final Elimination, ci pentru obţinerea unui loc de rezervă la Marea Finală de la Yokohama. Moroşanu controla lupta, dar a lăsat garda jos când a auzit semnalul sonor care anunţa că mai sunt 10 secunde din repriză, iar Kin l-a lovit. Luptătorul român a revenit în luptă, dar l-a făcut KO pe adversar imediat după gongul final. Japonezul a avut nevoie de îngrijirile medicilor direct pe ring, în timp ce Moroşanu a fost descalificat din cauza loviturii neregulamentare.