MENIU

K. Johannis: Nu sunt în situaţia de a fi desemnat. Va trebui să discutăm pe principii de colaborare

Foto: NewsIn
K. Johannis: Sper să se consolideze acest parteneriat

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a venit la Bucureşti pentru "o întâlnire aproape de lucru", cu PSD, PNL şi grupul minorităţilor, la care s-a discutat "pe principii de colaborare".

"Trebuie să lămurim împreună cum se va proceda în următoarele zile sau săptămâni. Nu sunt în situaţia de a fi desemnat, cred că va trebui să discutăm pe principii de colaborare", a spus Johannis, adăugând că la întâlnirea de duminică seară nu se va discuta despre persoane care să fie incluse într-un Cabinet pe care să-l conducă.

"Sper să se consolideze acest parteneriat", a mai spus Johannis, care a asigurat că reprezentanţii UDMR îl susţin în continuare.

În ceea ce priveşte declaraţia liderului PSD, Mircea Geoană, potrivit căruia liberalul Crin Antonescu îl foloseşte pe Johannis ca "agent electoral", acesta a spus că nu se simte folosit şi că nu are de gând să fie folosit în beneficiu electoral. "Intenţia mea este de a rămâne independent. Datorită independenţei mele am fost invitat şi, în această fază, nu văd niciun motiv să devin părtinitor", a spus Johannis.

Liderul PSD, Mircea Geoană, l-a invitat pe Klaus Johannis la Bucureşti, la o discuţie cu grupurile care îl susţin la funcţia de prim-ministru. La întâlnire au mai fost prezenţi Radu Stroe din partea PNL, însoţit de alţi doi liberali, şi liderul grupului minorităţilor, altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian. UDMR nu a participat la întâlnire deoarece niciun un lider nu s-ar fi aflat în Bucureşti.

Mai multe articole despre:
PNL PSD negocieri premier Emil Boc Klaus Johannis