MENIU

K. Johannis: Dacă voi fi prim-ministru, voi avea toată libertatea pentru a-mi alege echipa

Foto: NewsIn

Klaus Johannis, primarul Sibiului, a declarat, duminică, la ieşirea de la întâlnirea cu liderii opoziţiei, că discuţiile au fost \"foarte bune şi constructive\".

"A fost o discuţie foarte bună şi constructivă", a spus Johannis, o discuţie la finalul căreia s-a confirmat "voinţa partidelor de a păstra această majoritate palamentară" care-l sprijină pe Klaus Johannis.

"Este foarte important să facem toate demersurile să avem un guvern legitim", a punctat Johannis, care a asigurat că, dacă va fi numit prim-ministru, va avea "toată libertatea pentru a-şi alege echipa şi pentru a stabili un program de guvernare".

"Considerăm că este greşit să se insiste pe un Guvern care şi-a pierdut sprijinul parlamentar. Dacă voi fi prim-ministru, voi avea toată libertatea pentru a-mi alege echipa şi pentru a stabili un program de guvernare", a declarat Klaus Johannis. 

Întrebat despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, care afirmase că ia în calcul ca actualul cabinet să se menţină până la alegeri, Johannis a răspuns: "Noi suntem de părere că după ce un Guvern a căzut prin moţiune este nevoie de un alt Guvern".

"Problema nu se pune juridic, aici problema se pune politic, suntem în situaţia unui Guvern demisionar. Trebuie nominalizat un alt guvern care gestionează cu puteri depline treburile publice", a completat primarul Sibiului.

Liderii PSD, PNL şi cei ai minorităţilor naţionale s-au întâlnit din nou cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru a-şi reconfirma sprijinul pentru acesta şi pentru a stabili un plan de acţiune în Parlament şi în discursul public.

Mai multe articole despre:
PNL PSD negocieri premier Emil Boc Klaus Johannis