MENIU

Judeţele Bacău, Suceava şi Vaslui au fost grav afectate de furtuni

Foto: Realitatea TV
Furtunile au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară.

Copaci căzuţi, străzi şi gospodării inundate, localităţi rămase fără curent electric. Toate acestea, în urma furtunilor care s-au abătut asupra judeţelor Bacău, Suceava şi Vaslui. Ploile torenţiale au durat numai câteva minute, dar au făcut ravagii.

În municipiul Vaslui, canalizarea nu a făcut faţă cantităţii mari de apă. Pompierii au intervenit la câteva gospodării şi centre comerciale inundate.

Zece localităţi au rămas fără curent electric din cauza unei defecţiuni la o linie de transport de joasă tensiune. În comuna Munteni de Jos s-au scurs de pe versanţi aluviuni care au acoperit şoseaua. Mai multe gospodării au fost inundate, gardurile au fost rupte iar grădinile distruse.

Furtuna a lăsat peste 30 de localităţi din judeţul Bacău fără curent electric. A plouat torenţial şi pe alocuri, cantitatea de apă a depăşit 45 de litri pe metru pătrat. Peste cinci mii de linii telefonice fixe din judeţ au fost afectate. În municipiul Bacău, au fost inundate două subsoluri de bloc.

Ploi şi grindină au căzut din plin la Suceava. În numai un sfert de oră, străzile municipiului au fost tranformate într-o mică Veneţie. Câţiva copaci au căzut la ieşire din Suceava spre Bosanci, iar subsolul corpului vechi al Spitalului Judeţean a fost inundat. Patru localităţi au rămas în beznă după furtună.
Mai multe articole despre:
Vaslui Bacău Suceava furtuna ravagii distrugeri