MENIU

Judecătorul care l-a lăsat liber pe Gorbunov şi procurorul care nu a atacat decizia sunt anchetaţi

Foto: picasaweb.google.com
Cristian Burea: Operaţia de oftalmologie pentru Serghei Gorbunov se putea face şi cu pază
Robert Cazanciuc: Doar CSM poate sancţiona un procuror

Anchetă la Craiova, după ce Serghei Gorbunov a fost lăsat anul trecut să plece din închisoare pentru a se trata de glaucom! Principalii vizaţi sunt procurorul care s-a ocupat de acest caz şi judecătorul care a admis cererea de punere în libertate a lui Gorbunov.

Sâmbătă seară a fost creată o comisie de anchetă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a ancheta modul în care Serghei Gorbunov a ajuns în libertate. Comisia va verifica raportul medical pe baza căruia judecătorul a fost de acord cu întreruperea executării pedepsei pentru trei luni a principalului suspect în crima de la Braşov. Procurorul care nu a făcut apel la decizia judecătorului va fi şi el verificat.

''Cererea acestei persoane a fost admisă de Tribunalul Dolj în mai anul
trecut, această hotărâre judecătorească nu a fost atacată, luni vom avea rezultatul verificărilor. Am convocat la sediul tribunalului pe doamna procuror adjunct, pe doamna procuror şef de secţie judiciară şi pe procurorii implicaţi'', a declarat Gheorghe Stoian, prim procuror Parchetul Dolj. 

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat şi el, inspectorii judiciari urmând să înceapă verificările.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, Robert Cazanciuc, a declarat că "prin intrumentele pe care Procurorul General le are, poate să constate că un procuror nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile pe care le avea, dar sarcina sancţionarii acestuia îi revine Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorul general nu are pârghiile sancţionării unui magistrat".

Două persoane au fost împuşcate şi o alta rănită, în faţa unei case de schimb valutar din Braşov. Principalul suspect, Serghei Gorbunov, a fost reţinut de poliţişti sâmbătă împreună cu un alt bărbat care ar fi fost complice în crimă. 
Înainte de a fi lăsat liber, Gorbunov ispăşea o pedeapsă cu închisoare de 15 ani pentru mai multe infracţiuni grave, acesta mai având de executat alţi 12 ani, în Republica Moldova.