MENIU

Judecătorii delegaţi la Registrul Comerţului şi-au redus activitatea

Registrul Comerţului

Activitatea a mii de firme din Capitală riscă să intre în blocaj! Şi asta pentru că judecătorii de la Registrul Comerţului au decis să soluţioneze mai puţine dosare de înfiinţări de firme, schimbări de sedii sociale şi alte asemenea cereri. Agenţii economici au ieşit joi în stradă, reclamând faptul că se pierd milioane de euro din cauza hotărârii magistraţilor.

Orice majorare de capital, suspendare sau dechidere de firmă se realizează prin Oficiul Registrul Comerţului. Aceste decizii sunt luate de judecători delegaţi de la secţiile comerciale ale Tribunalului. În Capitală, însă, registrul Comerţului a decis să-şi raţionalizeze activitatea.

Nu mai puţin de 13.000 de dosare îşi aşteaptă soluţionarea la Registrul Comerţului. Unele au primit termene în septembrie sau octombrie anul viitor. Conducerea Registrului spune că blocajul e generat de faptul că judecătorii nu vor să soluţioneze mai mult de 500 de dosare pe săptămână.

Nemulţumiţi de faptul că orice demers pe lângă Registrul Comerţului va fi soluţionat anul viitor, agenţii economici au ieşit în stradă. Au protestat în faţa Tribunalului Bucureşti, instituţia pe care o consideră vinovată de această situaţie. Reprezentanţii firmelor se plâng de faptul că o serie de contracte sunt blocate, la fel şi activităţile comerciale pe care le desfăşoară.

Termenul legal de judecare a unui astfel de dosar este de 3-5 zile. Mulţi dintre cei care vor avea de pierdut în această perioadă iau în calcul posibilitatea de a acţiona statul în judecată pentru recuperarea daunelor.