MENIU

Josef Fritzl îşi va petrece cea de-a 74-a aniversare într-o nouă închisoare

Foto: telegraph.co.uk

Josef Fritzl îşi va petrece cea de-a 74-a aniversare, joi, 9 aprilie, într-o nouă închisoare, unde este supus unor teste medicale.

Fritzl, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unuia dintre copiii născuţi din relaţia sa cu fiica sa Elisabeth, în timpul celor 24 de ani de sechestrare a acesteia în pivniţa propriei case, a fost mutat în închisoarea Mittersteig din Viena.

Timp de şase săptămâni, el va fi supus unei serii de teste psihiatrice. Cel supranumit Monstrul din Amstetten va fi confruntat cu detalii şi secrete din viaţa sa pentru ca psihiatrii să stabilească cum s-a transformat în criminalul de astăzi.

Un reprezentant al închisorii Mittersteig a declarat: "Ziua sa de naştere  va trece ca orice zi de naştere în închisoare. Va avea dreptul de a primi felicitări – dar cine îi va trimite acestuia o felicitare?"

Serviciile de sănătate austriece încearcă să recupereze, în justiţie, circa 1 milion de euro, costul tratamentelor medicale primite de Elisabeth Fritzl şi copiii săi, în urma abuzurilor suferite. Singura sursă de venit a lui Fritzl, proprietăţile sale imobiliare, sunt acum ţinta executorilor. Falimentul companiilor deţinute de Josef Fritzl a fost declarat săptămâna aceasta la Viena.

Josef Fritzl îşi va petrece restul vieţii în închisoare, după ce a pledat vinovat pentru uciderea unui bebeluş de două zile, născut în pivniţa casei din Amstetten, în urma relaţiei incestuoase cu fiica sa Elisabeth.