MENIU

Johannis după întâlnirea cu Geoană şi Antonescu: Suntem o adevărată echipă!

<descriere>

Klaus Johannis a primit garanţii de la PNL şi PSD că va avea ultimul cuvânt în privinţa persoanelor care vor face parte din cabinetul propus. După primul tur al alegerilor prezidenţiale, aceasta este una dintre concluziile primei întâlniri oficiale dintre primarul Sibiului şi liderii Crin Antonescu şi Mircea Geoană.

Klaus Johannis a spus imediat după consultările de luni de la Palatul Parlamentului că în biroul preşedintelui Senatului (Mircea Geoană - n. red.) a constatat că cei trei (el, Geoană şi Antonescu, n.red.) formează \"o adevărată echipă\".

\"Este prima întâlnire pe care o avem noi trei, după primul tur al alegerilor. S-a ajuns la această configuraţie după discuţii foarte serioase. Am avut o discuţie foarte bună. Am constatat în tot acest timp , în biroul domnului preşedinte al Senatului, nu numai că suntem compatibili, dar că suntem o adevărată echipă. Am discutat lucruri de principiu. Nu este nevoie, în această etapă să intrăm în prea multe detalii. Lucrurile trebuie rezolvate pe rând, şi cred, că după alegeri vom avea  echipă care să preia bugetul\", a  declarat Johannis.

Actualul primar al Sibiului nu are de gând să renunţe prea uşor la funcţia de edil, nici dacă se va muta la Palatul Victoria.  A spus că nu a cerut modificarea legii administraţiei locale, pentru că se găsesc soluţii. \" Nu am făcut această solicitare (despre prelungirea perioadei în care poate opta între funcţiile de premier şi primar, n.r.), dar sigur va fi un punct în discuţie. Însă pentru asta nu voi cere schimbarea niciunei legi. Există un paragraf care prevede astfel de excepţii. Fiind o structură care nu a mai fost încercată în România, evident că există riscul- evident foarte foarte mic- dar totuşi există riscul să nu funcţioneze, şi atunci, trebuie să avem şi o cale onorabilă de ieşire pentru toată lumea.\"

Mircea Geoană a anunţat luni, după întâlnirea de la Palatul Parlamentului, că premierul Johannis \"va avea ultimul cuvânt la selectarea echipei pe care o va conduce\". Candidatul PSD s-a declarat \"extrem de mulţumit\" de întâlnirea de la Palatul Parlamentului, afirmând că nu s-a discutat despre împărţirea portofoliilor. \"Domnul prim-ministru Johannis va avea dreptul să-şi pună amprenta personală pe viitorul său cabinet\", a completat Geoană.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis s-a întâlnit luni cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cel al PSD, Mircea Geoană, în biroul celui din urmă de la Senat.  Johannis, care a fost plecat săptămâna trecută în străinătate, a declarat dimineaţă la Sibiu, că a acceptat oferta celor doi lideri de partid de a fi premier în cazul în care Geoană va câştiga duminică preşedinţia României.