MENIU

Johannis: Cabinetul Croitoru este guvernul Boc 3, fără Boc. Este un guvern demisionar

Foto: NewsIn

Guvernul propus de Lucian Croitoru este un guvern Boc 3, fără Boc. Afirmaţia îi aparţine lui Klaus Johannis, primarul Sibiului. Mai mult, Johannis acuză că PD-L "a pus ţara pe butuci şi nu vor să se afle acest lucru înainte de alegeri".

"Lucian Croitoru a venit acum puţine zile în Parlament şi s-a prezentat în faţa liderilor majorităţii. Acolo a venit cu un text apocaliptic la modul 'Dacă nu mă sprijiniţi să ajung premier şi să aduc banii de unde ştiu eu pentru că mi-a promis preşedintele, România intră în colaps'. Ca astăzi, foarte surprinzător, să vină domnul Croitoru să prezinte echipa de "tehnocraţi" şi să spună că finanţele României sunt în bună stare. Pentru mine apar semne de întrebare. Care este realitatea? Mă tem că aici avem o problemă mai gravă. Am impresia că au pus ţara pe butuci şi nu vor să se afle acest lucru înainte de alegeri", a spus Klaus Johannis, în cadrul unei emisiuni televizate.

În opinia lui Johannis, guvernul prezentat vineri este un guvern PD-L.

"Este un fel de guvern Boc 3, fără Boc. Nu văd care ar fi tehnocraţii promişi şi nu văd ce ar face acest guvern azi. Când l-am văzut pe Croitoru, am fost dezamăgit. Chiar am crezut că vine cu o echipă poate nu numai de tehnocraţi, dar în principal de tehnocraţi. Când a început să apară pe ecran lista, mi s-a părut că vorbim exact de un guvern demisionar", a spus Klaus Johannis.

Mai mult, spune Johannis, acest guvern i-a fost impus premierului desemnat de către Traian Băsescu, pe de o parte, şi de PD-L, pe de altă parte.

"Acest guvern este făcut pentru a fi picat în Parlament. Acest guvern este făcut pentru ca, dacă din greşeală trece, să facă ce trebuie", a completat Johannis.

Potrivit primarului Sibiului, preşedintele Traian Băsescu "doreşte să menţină guvernul demisionar Boc 2 până după alegeri" şi astfel, "indiferent de ce se întâmplă, ţara va fi guvernată de cei care sunt in place, la faţa locului".