MENIU

Jean Sarkozy, varianta franceză a Elenei Băsescu - VEZI GALERIE FOTO

Foto: lefigaro.fr
Foto: casino770.com
Foto: alisim.wordpress.com
Foto: miwim.fr
Foto: flickr.com

E înalt, e blond, are părul lung. Ca şi Elena Băsescu, seamănă fizic cu tatăl său. Spre deosebire de mezina preşedintelui român, Jean Sarkozy e foarte în largul lui în faţa camerelor de luat vederi. Are atitudine de rock star, strânge mâini, le îmbrăţişează pe fetele tinere şi pe bunici cu aceeaşi detaşare.

Deşi e foarte tânăr, are doar 22 de ani, Jean Sarkozy a fost deja ales consilier municipal la Neuilly-sur-Seine, periferia chic din jurul Parisului, un fel de Pipera de lângă Bucureşti. În ciuda acestei atitudini uşor frivole, Jean Sarkozy calcă pe urmele tatălui său şi chiar şi cei mai fervenţi critici susţin că tânărul are în faţă o carieră politică promiţătoare.

Ar fi putut să meargă la Universitatea Neuilly de lângă casă, dar e absolventul prestigioasei Universităţi Sorbona, la Facultatea de Drept. Şi Jean Sarkozy a traversat un episod asemănător cu cel prin care trece azi Elena Băsescu. El s-a retras din cursa pentru Primăria de la Neuilly, sub presiunea unor colegi de partid, limitându-se să candideze doar la postul de consilier municipal, pe care l-a şi câştigat.

O diferenţă între Jean Sarkozy şi Elena Băsescu. Fiul preşedintelui francez s-a retras pentru că stătea prost în sondaje, nu de teamă că ar fi putut afecta cariera politică a tatălui său prin candidatura lui. Astăzi Jean Sarkozy e şef al filialei partidului din care provine tatăl său, la Neuilly-sur-Seine. O independenţă aparentă, pentru că Jean nu a ieşit de sub aripa protectoare a tatălui.