MENIU

Japonia a omorât "doar" 680 de balene antarctice, mai puţin decât şi-a propus

Foto: abc.net.au

Japonezii nu au reuşit să vâneze mai mult de 680 de balene în ultima expediţie antarctică, fiind întrerupţi de susţinătorii organizaţiilor de protecţia animalelor, a declarat Fisheries Agency.

Japonia, care consideră vânătoarea de balene drept o tradiţie culturală înfloritoare, a omorât "doar" 679 de balene minke, deşi planurile lor erau să prindă peste 850. Japonezii au mai omorât şi o balenă rorcal, sub ţinta lor de 50, în vânătoarea care a început în luna noiembrie.

Unele nave din flota japoneză compusă din şase ambarcaţiuni s-au întors acasă după ciocnirile violente cu grupul de protecţie a animalelor Sea Shepherd Conservation Society.

Fisheries Agency a declarat că navele nu au putut să îşi termine cele 16 zile de vânătoare din cauza vremii urâte şi a ciocnirilor cu activiştii.

Japonia a oprit în mod oficial vânătoarea de balene după ce a semnat un acord global în 1986, dar a început ceea ce numeşte un program ştiinţific de cercetare, în anul următor. Carnea de balenă se găseşte în restaurante şi supermarketuri din Japonia.