MENIU

J.M. Barroso a primit sprijin pentru un nou mandat la şefia CE

Foto: RTV

Consiliului European de vară, la care sunt prezenţi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc a continuat vineri la Bruxelles cu discuţiile pe tema reformei sistemului financiar. Joi, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a primit sprijinul unanim al liderilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene pentru un nou mandat.

"Mai mult decât mândru, sunt mişcat. A fost foarte important pentru mine să primesc acest sprijin alături de cuvinte de încurajare şi de recunoaşterea realizărilor aceste comisii într-o perioadă extrem de agitată", a spus Barroso.

Barroso şi-a prezentat în linii mari şi programul pentru următorii cinci ani. Priorităţile sale sunt legate de depăşirea crizei economice şi financiare actuale şi o luptă mai eficientă împotriva schimbărilor climatice.

Parlamentul European urmează să-l aleagă pe viitorul preşedinte al Comisiei Europene, în sesiunea plenară de la jumătatea lunii iulie. La summitul UE de la Bruxelles s-a adus în discuţie şi reforma sistemului de supraveghere a pieţelor financiare. Proiectul prevede crearea unui Consiliu European pentru Riscuri Sistemice, care ar urma să monitorizeze şi să analizeze riscurile la adresa stabilităţii sistemului financiar. 

Mai multe articole despre:
parlamentul european Comisia Europeană