MENIU

Iubitorii de animale, care au trecut sâmbătă prin parcul Bazilescu, au putut adopta un căţel

Foto: Realitatea.net

Cei care au dorit să adopte un animal de companie au putut alege sâmbătă (orele 10:00-13:00) dintre zecile de căţei aduşi pentru a fi daţi spre adopţie în Parcul Bazilescu de Serviciul Poliţia Animalelor din sectorul 1.

Campania de adopţie gratuită "Adoptă un câine", demarată pe 11 aprilie, a ajuns la cea de-a patra ediţie, până în prezent fiind daţi spre adopţie 80 de căţei.

Câinii care au fost oferiţi spre adopţie au fost adunaţi de pe străzile sectorului 1 de Serviciul Poliţia Animalelor. Animalele sunt vaccinate, sterilizate şi au carnete de sănătate ce dovedesc că sunt clinic sănătoase. Toţi căţeii sunt frumoşi, bine îngrijiţi şi extrem de prietenoşi.

Noi am făcut cunoştiinţă cu ei şi garantăm că sunt nişte sufleţele de excepţie. VEZI AICI GALERIA FOTO cu căţeii daţi spre adopţie!

Actele de adopţie au fost întocmite pe loc, câinii putând fi preluaţi de potenţialii proprietari chiar din parc.

Cei care doresc să adopte un căţel trebuie să aibă la ei buletinul sau cartea de identitate, pentru a dovedi că au peste 18 ani. Doritorii vor completa şi o declaraţie pe proprie răspundere că acel câine este luat pentru a fi ţinut pe domeniul privat, şi nu îl va lăsa pe spaţiul public, precum şi o declaraţie-angajament că va respecta prevederile legale pentru protecţia animalelor, Legea 205 şi modificată prin Legea 9/2008.

Dacă adoptaţi un căţel mic, aveţi obligaţia ca după şase luni să îl prezentaţi pentru sterilizare şi de a permite vizitarea acelui câine de către Poliţia Animalelor, cel puţin o dată pe trimestru, timp de un an de zile.

Dacă Poliţia Animalelor observă că animalele sunt ţinute în condiţii improprii, căţeii vor fi luaţi înapoi la adăpost.

Citeşte şi " Adoptă gratis un câine, în primele zece zile ale fiecărei luni. Vezi aici ce căţei sunt oferiţi de Poliţia Animalelor! - GALERIE FOTO"