MENIU

Italia nu este de acord cu transferarea unor prizonieri de la Guantanamo în Europa

Foto: delo.si

Italia se opune primirii de către Europa a unor prizonieri de la Guantanamo, în pofida unei cereri în acest sens din partea SUA, a declarat sâmbătă ministrul de Interne, Roberto Maroni, relatează AFP.

"Statele Unite ne-au cerut să primim câţiva prizonieri, nu mai mult de doi sau trei, dar nu sunt de acord", a spus Maroni, după reuniunea miniştrilor de Interne şi Justiţie din G8.

Maroni a spus că va discuta despre această chestiune cu omologii săi europeni la o reuniune din 4 iunie de la Luxemburg, dar a precizat că nu este favorabil primirii de prizonieri în state "care nu au mijloacele juridice de a-i menţine în închisoare".

În spaţiul Schengen, "nu ne permitem să lăsăm în libertate persoane suspectate de terorism", a spus el. "Nivelul ameninţării teroriste este deja ridicat", a avertizat Maroni.

Maroni a mai spus că Italia va restabili în mod excepţional verificarea paşapoartelor la frontierele sale pentru cetăţenii din spaţiul Schengen în perioada 18 iunie-15 iulie, din cauza summitului G8 din 8-10 iulie, din Aquila. "Este o procedură obişnuită înainte de astfel de summituri", a explicat el.

Mai multe articole despre:
deţinuţi Italia summit Guantanamo Roberto Maroni