MENIU

Israelul a cerut sprijin pentru stoparea traficului cu arme spre Fâşia Gaza

Foto: Realitatea TV

Israelul şi Uniunea Europeană au viziuni diferite privind priorităţile în Fâşia Gaza. În timp ce oficialii evrei consideră prioritară stoparea traficului de armament către militanţii Hamas, liderii europeni cred că mai important este ca în regiune să ajungă ajutoarele umanitare.

Aflat la Bruxelles, ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni a cerut asistenţă internaţională pentru a dezarma Hamas şi şi-a exprimat încă odată regretul faţă de moartea civililor palestinieni. Pentru liderii europeni, prioritară este însă trimiterea de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.

Miniştrii de Externe ai statelor membre ale Uniunii Europene îi vor întâlni duminică pe omologii lor din Egipt, Iordania, Turcia şi pe şeful diplomaţiei Autorităţii Palestiniene pentru a discuta un acord de pace durabil. Şi la New York, Consiliul de Securitate al ONU a cerut transformarea acordului de încetare a focului din Fâşia Gaza într-un armistiţiu durabil.

Aproximativ 100 de persoane au demonstrat miercuri în semn de protest faţă de politica Israelului în faţa clădirii din Bruxelles unde a avut loc reuniunea diplomaţilor.

Mai multe articole despre:
UE război Israel Fâşia Gaza