MENIU

Israelul a bombardat Fâşia Gaza şi vineri noapte, ignorând rezoluţia ONU

Foto: Realitatea TV

Israelul şi-a continuat vineri noapte raidurile asupra Fâşiei Gaza, ignorând astfel apelul la încetarea focului lansat de Organizaţia Naţiunilor Unite. Ziua de Sabat, zi de odihnă pentru evrei, a permis palestinenilor să-şi caute morţii şi să şi-i îngroape. Este însă doar calmul dinaintea furtunii.

40 de rachete israeliene au lovit Fâşia Gaza vineri noapte şi sâmbătă dimineaţă. Surse medicale spun că cel puţin zece palestinieni civili au murit după un atac în oraşul Jebaliya.

Potrivit ultimului bilanţ, numărul morţilor depăşeşte 854, iar cel al răniţilor a ajuns la 3550. Ritmul ofensivei s-a mai domolit pe parcursul zilei.

În Gaza, oamenii şi-au înmormântat rudele, în timp ce în Israel, a fost respectată tradiţia odihnei de Sabat. Nu la fel de liniştit a fost însă Sabat-ul pentru locuitorii din Aşkelon, unde rachetele Hamas au rănit doi oameni.

În acest timp, la Cairo se încearcă din nou negocierea unui acord de pace. Preşedintele Hosni Moubarak şi şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, s-au întâlnit cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, care a condamnat încă o dată îndârjirea militanţilor Hamas.

La Cairo se află însă şi o delegaţie a grupării Hamas, care nu recunoaşte autoritatea preşedintelui Moahmoud Abbas şi contestă corectitudinea planurile Egiptului. Delegaţia a venit să negocieze cu egiptenii noi condiţii ale planului de pace propus.

Israelul şi Hamas ignoră în continuare rezoluţia ONU privind încetarea focului. Mai mult, Israelul a anunţat populaţia din Gaza, prin manifeste şi sms-uri, că operaţiunile se vor intensifica. 

Mai multe articole despre:
Israel Fâşia Gaza ONU Hamas bombardament