MENIU

Isărescu avertizează că prognozele de creştere economică s-ar putea înrăutăţi

Foto: tmctv.ro

Prognozele de creştere economică s-ar putea înrăutăţi pentru România, alături de celelalte ţări ale lumii. Atenţionarea vine din partea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Iar ministrul de finanţe, Gheorghe Pogea spune că România va apela la finanţare externă.

"Fenomenele de criză sunt serioase. Din informaţiile pe care le am, se vor revizui în scădere toate prognozele de creştere economică în plan mondial, iar România nu poate să rămână izolată de ce se întâmplă, având însă particularităţi", a explicat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a mai spus că dimensiunea mediatică a crizei este exagerată şi poate avea efect de bumerang: "Când efectele puternice şi inevitabile ale crizei financiare şi economice internaţionale se vor resimţi în România vom fi deja obosiţi de dezbateri, multe dintre ele pe lângă subiect".

Ministrul de Finanţe susţine că România are nevoie de bani pentru a-şi asigura stabilitatea economică. "Este nevoie de finanţare externă pentru a asigura această stabilitate. Chiar dacă ea trebuie să fie sub forma unui pachet: de la Comisie, de la Fond, de la Instituţii", a explicat Gheorghe Pogea.

Pogea a mai spus că un semn clar al crizei este creşterea economică din ultimul trimestru al anului trecut - de numai 2,9%, cea mai mică valoare înregistrată pe o perioadă similară în ultimii nouă ani.

Mai multe articole despre:
Isărescu Pogea criză creştere economică prognoze