MENIU

Isărescu a participat miercuri la o dezbatere a conducerii Parlamentului privind situaţia economică şi monetară a României

Foto: NewsIn

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că Birourile Permanente ale celor două Camere l-au invitat, miercuri, la ora 13.00, pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, la o dezbatere privind situaţia economică şi monetară şi a menţionat că Isărescu a acceptat.

La dezbatere au participat conducerile celor două Camere şi reprezentanţii Comisiilor de buget-finanţe, a precizat Mircea Geoană. Potrivit lui Geoană, discuţiile vor viza situaţia economică în contextul deciziei luate la Viena de a stabili un acord de principiu între FMI, BNR şi băncile comerciale cu reprezentanţă în România.

"Domnul Isărescu a acceptat invitaţia noastră, iar dezbaterea va avea loc miercuri, la ora 13.00, la sala "Stere" a Senatului" a mai spus Geoană. Cele nouă mari grupuri bancare internaţionale, care s-au întâlnit joia trecută, la Viena, cu reprezentanţi ai FMI şi BNR au făcut promisiunea să suplimenteze capitalul subsidiarelor din România, în caz de nevoie, şi susţin testul de stres pe care BNR îl va face ca să verifice stabilitatea sistemului bancar.