MENIU

Iranul va fabrica o versiune îmbunătăţită a rachetei Sejil, capabilă deja să lovească Israelul

Foto: Payvand.com

Generalul Hossein Salami, comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor revoluţiei, a anunţat că Iranul va fabrica o versiune îmbunătăţită a rachetei Sejil, capabilă deja să lovească Israelul.

"Va fi produsă o nouă generaţie, ameliorată şi ultradezvoltată", a spus Hossein Salami, fără alte precizări. "Sejil are o rază de acţiune adecvată, o putere de distrugere şi o precizie suficiente şi este considerată unul dintre cele mai dezvoltate sisteme balistice. Este cea mai bună armă de care dispun forţele iraniene", a subliniat generalul. "Forţa balistică a ţării este fără limită", a asigurat acesta.

Iranul a organizat duminică şi luni manevre balistice cu rachete Shahab-3, cu o rază de acţiune de 1.800 kilometri, şi cu rachete Sejil, cu două etaje şi folosind combustibil solid, cu o rază de acţiune de 2.000 kilometri. Iranul se află la o mie de kilometri de Israel.

SUA au spus că aceste tiruri constituie acte de provocare, care nu fac altceva decât să consolideze coeziunea internaţională în faţa Iranului înainte de discuţiile cruciale de joi de la Geneva.
Mai multe articole despre:
Iran SUA conflict rachete