MENIU

Iranul testează noi sisteme de apărare aeriană

Testări militare în Iran

Conform declaraţiilor oficialilor iranieni se mai are în vedere şi ţintirea cât mai precisă a oraşului Tel Aviv, în eventualitatea unui atac israelian.

Iranul a început testarea celui mai nou sistem de apărare aeriană! Neimpresionat de cele trei seturi de sancţiuni care i-au fost impuse de Consiliul de Securitate al ONU, guvernul de la Teheran îşi continuă politica de forţă.

Iranul urmăreşte astfel să îşi îmbunătăţească expertiza tehnico-militară, pentru a putea oferi o protecţie sporită centralelor nucleare de pe teritoriul ţării. Conform declaraţiilor oficialilor iranieni se mai are în vedere şi ţintirea cât mai precisă a oraşului Tel Aviv, în eventualitatea unui atac israelian.

Operaţiunea de testare a noului sistem anti-aerian este cea mai de amploare desfăşurată până în prezent. Ea va dura cinci zile şi va acoperi o suprafaţă de peste 600.000 de kilometri pătraţi, adică mai mult de o treime din teritoriul Iranului. Cu doar o săptămână în urmă preşedintele Mahmoud Ahmadinejad declara că dreptul Iranului de a deţine tehnologie nucleară nu este negociabil!

Mai multe articole despre:
Iran atac sancţiuni Tel Aviv