MENIU

IPJ Vâlcea are în lucru un dosar care vizează distrugerea unei cantităţi de explozibil la Uzina Mecanică Băbeni

Foto: gardianul.ro

Comisarul de poliţie Gabriel Ciobotoiu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea, a declarat luni că poliţiştii investighează un caz de distrugere de explozibil la Uzina Mecanică Băbeni şi că o persoană este cercetată pentru fals şi uz de fals.

"Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Vâlcea are un dosar în lucru, pe care - şi în scurt timp - îl va  înainta  Parchetului, cu propunerile corespunzătoare", a declarat Ciobotoiu, referindu-se la cercetările într-un dosar care vizează  legalitatea documentelor  de distrugere a unei cantităţi de explozibil, la Uzina Mecanică Băbeni.

Ciobotoiu a afirmat că nu poate face publice alte informaţii din dosar, însă, potrivit unor surse din IPJ Vâlcea, cercetările vizează conducerea Uzinei Mecanice Băbeni, precum şi pe ofiţerul delegat al Ministerului Apărării, care a supravegheat acţiunea de distrugere a explozibilului.

Conform aceloraşi surse, dosarul în cauză de află la IPJ Vâlcea din luna martie a.c., iar explozibilul provine dintr-un transport făcut în 2008, dar nu din  surse externe, ci da la unităţi militare de lângă Bucureşti. Pentru pentru distrugerea explozibilului Ministerul Apărării ar fi plătit 26 miliarde lei vechi. Ofiţerul din Ministerul Apărării este cercetat pentru fals şi uz de fals.
Mai multe articole despre:
explozibil