MENIU

Ionuţ Rada: "Bergodi ne-a ajutat pe faza defensivă, Stoichiţă oferă multă libertate atacanţilor"

Foto: NewsIn

Fundaşul Stelei, Ionuţ Rada, a declarat, marţi, agenţiei NewsIn, că Mihai Stoichiţă continuă munca începută de Cristiano Bergodi la începutul sezonului, doar că pune mai mult accent pe atac, spre deosebire de italian care a organizat foarte bine faza defensivă.

"Cristiano Bergodi a început o muncă pe care a depus-o timp de două, trei luni, iar domnul Stoichiţă o continuă şi sper să o ducă mai departe cu succes. Dacă Bergodi ne-a ajutat mult la organizarea fazei defensive, domnul Stoichiţă ne ajută foarte mult prin libertatea pe care o oferă jucătorilor în alcătuirea fazelor de atac", a spus Rada, care consideră că jocul echipei în primele 9 etape nu a fost cel mai reuşit, dar steliştii puteau fi mai sus în clasament dacă ar fi fost mai eficienţi în faţa porţii.

Ionuţ Rada a mai afirmat că jocul echipei este afectat de tensiunile dintre suporteri şi patronul Gigi Becali şi speră într-o soluţionare cât mai rapidă a problemelor: "Prestaţia unui fotbalist, dar şi a grupului, poate fi influenţată de ceea ce se întâmplă în tribune, şi asta s-a văzut în ultimul timp. Venind după o perioadă grea, am fi avut nevoie de fani, pentru a ne ajuta să trecem peste dificultăţi. Ar fi fost bine să îi avem lângă noi şi sperăm ca în curând să revină la sentimente mai bine. Această situaţie nu ajută pe nimeni".

În ceea ce priveşte remiza din ultima etapă cu Gloria Bistriţa, fundaşul Stelei este de părere că nu a fost decât un accident: " Nu cred că are importanţă faptul că am făcut egal cu ultima clasată din Liga I, mai ales că toţi jucătorii abordează fiecare meci ca şi cum ar întâlni prima clasată. Cert este că acest rezultat nu ne cade bine, dar noi încercăm mereu să câştigăm toate meciurile. Din păcate, nu ne iese întotdeauna".

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a mai spus că situaţia confuză de la începutul sezonului, când a fost aproape de o despărţire de Steaua, este de domeniul trecutului, iar acum îşi doreşte evoluţii constante pentru a reveni şi în circuitul echipei naţionale. "A fost o perioadă confuză, dar mă bucur că a trecut, iar cei din staff şi conducere m-au înţeles. Sper să fac tot ce ţine de mine pentru a le demonstra că merit încrederea lor. Pot să spun că în acest moment nu mă mai gândesc la plecarea de la Steaua. Atât timp cât sunt sănătos şi pot să joc meci de meci la Steaua, îmi doresc să fiu şi convocat la echipa naţională. Depinde doar de mine să-l conving pe selecţioner, iar dacă va avea nevoie de mine, voi merge cu plăcere la prima reprezentativă", a comentat fundaşul.