MENIU

Ion Iliescu: Croitoru să-şi depună mandatul pentru că \"a intrat într-un joc care nu-i al lui\"

Foto: NewsIn
Iliescu: Social-democraţii vor respinge propunerea lui Croitoru pentru funcţia de prim-ministru.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că intenţia preşedintelui Traian Băsescu este de a prelungi \"boala\" până la alegeri, pentru ca acestea să fie organizate de Guvernul Boc. De asemenea, Iliescu consideră că Lucian Croitoru ar trebui să-şi depună mandatul pentru că \"a intrat într-un joc care nu-i al lui\", consideră social-demorcatul.

"Intenţia preşedintelui este să facă propuneri, să fie respinse de Parlament şi urmează jocul cunsocut. Să prelunbgească boala până în alegeri, şi să rămână Guvernul Boc să pregătească alegerile. Acesta  fost gândul iniţial al lui Traian Băsescu", a afirmat fostul şef de stat, Ion Iliescu.

În ce priveşte strategia PSD de a contracara "jocul" lui Băsescu, Ion Iliescu a spus că social-democraţii vor respinge propunerea lui Croitoru pentru funcţia de prim-ministru.

"PSD să respingă această primă propunere, şi să se întâlnească toate partidele (partidele care formează opoziţia - n. red.) să-i spunem omului (lui Lucian Croitoru - n. red.) în faţă, că a intrat într-un joc care nu-i al lui. Croitoru să-şi depună mandatul înapoi preşedintelui, iar preşedintele să fie forţat să (...), iar atunci îşi dezvăluie jocul până la capăt, o să vină cu o propunere din partea PD-L, pe care, bineînţeles, Parlamentul o va respinge", a menţionat Iliescu strategia PSD în privinţa desemnării unui premier care să formeze un Guvern.

Iliescu a amintit că Traian Băsescu nu face altceva decât să tragă de timp ca "să-şi facă jocurile".

"Este  deplorabil acest joc al unui şef de stat iresponsabil. El vorbeşte despre gravitatea, necesitatea găsirii unei soluţii imediate şi respinge soluţia pretinenetă care era cea mai firească", a adăugat Iliescu, amintind de propunerea lui Klaus Johannis la funcţia de premier.

Iliescu a arătat că primarul Sibiului, chiar dacă vine cu o propunere de Guvern, ar avea foarte puţine şanse de a face ceva fără sprijinul lui Traian Băsescu.

De asemenea, Bogdan Niculescu Duvăz a declarat că social-democraţii se vor întâlni cu primul ministru desemnat, Lucian Croitoru în formaţiune completă, cu reprezentanţii tuturor partidelor noii coaliţii, pentru a-i expune acestuia că există o majoritate care are altă propunere şi "nu vrem să-l punem pe dumnealui într-o poziţie delicată".