MENIU

Ion Iliescu: Am convingerea că Geoană are potenţial pentru înalta misiune

Foto: heeloo.ro
I. Iliescu: Mircea Geoană are datoria să îşi asume această misiune

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a susţinut, joi, la lansarea candidaţilor PSD, că Mircea Geoană are potenţial pentru înalta misiune de a candida la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului. Totodată, Iliescu a mai spus că obiectivul formaţiunii politice din care face parte este să trimită cât mai mulţi social-democraţi în Parlamentul European.

Preşedintele de onoare PSD a amintit că finalul de an coincide şi cu un moment politic major, alegerile prezidenţiale, când se încheie mandatul lui Băsescu: "Este momentul judecăţii supreme a poporului. Eu nu am nimic personal cu domnul Băsescu, dar orice analiză obiectivă nu poate să nu constate că prezenţa lui în fruntea ţării a însemnat un mare pas înapoi pentru ţară".

Iliescu a mai subliniat că, în ultimii ani, am avut cea mai slabă reprezentare a ţării pe plan internaţional. "Eu cred că România merită o reprezentare mai demnă şi mai calificată. Alegerile prezidenţiale trebuie să aducă această schimbare necesară ţării şi cetăţenilor. Să aniversăm 20 de ani de la Revoluţie cu un nou preşedinte al ţării", a spus Iliescu.

"Preşedintele PSD Mircea Geoană are datoria să îşi asume această misiune. Şi-a exprimat această dorinţă de a se angaja în această bătălie. Să susţinem această propunere! Vă fac această propunere cu convingerea că Mircea Geoană are şi potenţialul şi capacitatea de învăţare necesare pentru această misiune de înaltă răspundere. Nu vreau să adaug niciun fel de alte nuanţe, toţi aici de faţă mă cunosc bine şi ştiu să-mi măsor aprecierile, cuvintele şi angajamentele", a declarat liderul PSD.

Totodată, Iliescu a mai spus că, în această lună, obiectivul politic major al PSD şi al aliaţilor din PC este să susţină această campanie electorală pentru Parlamentul European şi să trimită cât mai mulţi candidaţi PSD în PE.

La finalul intervenţiei, preşedintelui de onoare al PSD, Mircea Geoană i-a strâns mâna şi i-a mulţumit.

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană PSD Ion Iliescu preşedinte