MENIU

Ion Bazac a anunţat o reducere de 627 de posturi din Ministerul Sănătăţii şi instituţiile subordonate

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat la finalul şedinţei de guvern o reducere de 627 de posturi din cadrul ministerului şi a instituţiilor subordonate acestuia, cadrele medicale nefiind afectate de disponibilizări.

Cele mai mari reduceri se vor face în cadrul direcţiilor de sănătate publică, unde vor fi disponibilizaţi 304 angajaţi, şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, unde s-a hotărât renunţarea la 151 de posturi.

De asemenea, în cadrul Ministerului Sănătăţii vor fi disponibilizaţi 29 de angajaţi, iar la Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar - 37.

La Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale, Ion Bazac a decis o reducere de 29 de posturi, la Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale de 22, iar la Centrul de Sănătate Publică Tg. Mureş reducerea este de 50 de posturi.  Totodată, cinci angajaţi ai Centrului de Sănătate Mintală vor fi disponibilizaţi.

Procentual, în fiecare dintre aceste instituţii se vor opera reduceri cuprinse între 10% şi 24%, după caz.

Măsurile legislative şi organizatorice ale Ministerului Sănătăţii vizează numai reorganizarea aparatului administrativ, fără a afecta activitatea spitalelor.

De asemenea, schimbările preconizate nu vor afecta eficacitatea organizaţională a instituţiilor, potrivit Ministerului Sănătăţii.