MENIU

Ioana Lupea: Urmează demisia guvernului Boc?

Foto: Evenimentul Zilei

Cum altfel am putea interpreta afirmaţiile politicoase - neverosimil de politicoase - ale lui Traian Băsescu referitoare la numirea unor secretari de stat controversaţi, cu legături în domeniul petrolier, pe fondul scandalului „Sterling“?

Pe vremea controverselor energetico-juridice cu premierul Tăriceanu, o asemenea declaraţie era urmată de un scandal-monstru şi de o cerere de demisie adresată cabinetului. Într-o emisiune din campania electorală, ministrul Elena Udrea pleda în faţa lui Mihai Tatulici şi a naţiunii pentru retragerea unui ipotetic guvern aflat în dezacord cu un ipotetic preşedinte ales. Dacă secretarii de stat controversaţi rămân în posturi, firesc ar fi, chiar în logica Palatului Cotroceni, ca executivul lui Emil Boc să-şi depună mandatul.

Identitatea celor doi secretari de stat la care s-a referit Băsescu nu a fost deconspirată oficial. Presa a presupus că ar fi vorba despre noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Gelu Mărăcineanu, şi despre secretarul de stat la Mediu, Doru Laurian Bădulescu.

 

Citeşte mai mult în Evenimentul Zilei

Mai multe articole despre:
Elena Udrea Emil Boc demisia Guvernului