MENIU

Ioan Rus către Mircea Geoană: Dumneavoastră puteţi impune un alt tip de dezbatere din care să apară şi soluţii anticriză

Foto: Ioan Rus

Fostul vicepreşedinte al PSD, Ioan Rus, a criticat public vineri dezbaterea "Plan de acţiune pentru ieşirea din criză" organizată de PSD şi prezidată de liderul social-democrat, Mircea Geoană, acuzând că nu prezintă soluţii pentru mediul de afaceri.

"Eu nu văd modalitatea de a ieşi din criză cu ceea ce facem aici, acum. Eu pierd 70.000 de euro pe zi, până la ora 10 dimineaţa, că până la patru pierd mult mai mult. Ce relevanţă are pentru oamenii de afaceri din sala aceasta acest tip de dezbatere? Niciuna, dar niciuna şi nici nu poate să apare vreo măsură care să ne sprijine. Dumneavoastră, ca preşedinte al Senatului şi candidat la preşedinţie puteţi impune un alt tip de dezbatere, din care, eventual să apară şi soluţii anticriză, altfel stăm în continuare ca la un tip de şezătoare", a afirmat Ioan Rus, care este administratorul firmei RMB Inter Auto SRL.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor a afirmat că majoritatea dezbaterilor publice de astăzi din România nu se preocupă de cei care produc bugetul, ci de consumatori, lucru de neînţeles din moment ce fără venituri la buget guvernanţii nu au ce împărţi.

"Dezbaterea publică din România este exclusiv, aproape, despre consumatorii de buget. În loc să facem comisii parlamentare să găsim soluţii despre producătorii de buget, stăm în dezbateri despre consumatorii de buget. Despre ce consum, despre care salarii să vorbim, câtă vreme cei din sală nu produc aceşti bani? Întâi să discutăm despre cum îi producem, după ce îi aveţi, îi puteţi împărţi cum mai multă sau mai puţină corectitudine, egal, nu mai e problema noastră, dar deja aţi avea ce împărţi", a spus Rus, acum simplu membru PSD.

În opinia lui Ioan Rus, sarcina lui Mircea Geoană ar fi să schimbe sensul dezbaterii "contraproductive" din România, pentru că în acest moment el "nu oferă niciun fel de soluţie".

Mircea Geoană a încercat să îi răspundă lui Ioan Rus. "Cred că suntem într-un mediu de specialişti, astfel că dacă sunt comentarii şi sugestii concrete pe lucrurile care, eventual le-am sugerat noi... Deci, ceea ce am propus noi în această broşurică este o invitaţie la dialog, nu reprezintă soluţia absolută. Ea este rezultatul unor discuţii tot cu oamenii de afaceri,e adevărat mai mult la Bucureşti", a încercat Geoană să îi răspundă lui Rus, continuând cu enumerarea unor propuneri ale PSD ajutorarea mediului de afaceri, printre care înfiinţarea registrul unic de control - adică un singur control, pe an, pentru firme.

La scurt timp după încheierea discursului Ioan Rus a părăsit sala, preferând să discute cu colegi de partid pe hol.

PSD a organizat la Cluj-Napoca dezbaterea "Plan de acţiune pentru ieşirea din criză", la care au fost invitaţi membri ai mediului de afaceri local. La întâlnire au fost împărţite broşuri cu titlul "Plan de acţiune - 24 de măsuri pentru ieşirea din criză. Propunerile Alianţei PSD+PC".