MENIU

Ioan Oltean, PD-L: Broscoiul PSD îmi stă în gât, sper să-l dau afară definitiv

Foto: NewsIn
Oltean: Am ajuns la guvernare nu cum am vrut, ci într-o perioadă de criză

Ioan Oltean, vicepreşedinte al PD-L, a declarat sâmbătă că PSD ar trebui să-şi asume reformele Guvernului sau să plece în opoziţie, democrat-liberalul apreciind că PDL nu trebuie să cedeze presiunilor "comuniştilor" din celălalt partid de guvernământ.

Oltean a spus, în cadrul Şcolii de vară a PDL desfăşurate la Costineşti, că democrat-liberalii au guvernat întotdeauna în circumstanţe nefavorabile, fiind silit acum să guverneze cu PSD.

"Am ajuns la guvernare nu cum am vrut, ci într-o perioadă de criză, nu cu un partid politic compatibil, ci cu duşmanul de moarte al PDL. Cine crede că e un partid de bună credinţă, se înşală amarnic. Credeţi că sunt altceva decât în 2003 când Năstase a spus: "Distrugeţi PD-ul" N-am ascuns că m-am opus acestui parteneriat", a spus Oltean.

El şi-a exprimat din nou ostilitatea faţă de acest parteneriat. "Spuneam într-o conferinţă de presă că am încercat să înghit broscoiul PSD. Uite, aici îmi stă", a spus Oltean arătând spre propriul gât. "Urcă şi coboară, urcă şi coboară. Sper ca în zilele astea să-l dau afară definitiv şi irevocabil", a adăugat vicepreşedintele PDL în aplauzele sălii. 

Democrat-liberalul s-a pronunţat pentru o poziţie intransigentă a partidului în legătură cu procesul de reforme. "Trebuie să luptăm cu comuniştii din PSD, cu şmecherii şi conservatorii din acest partid politic. PD-L trebuie să nu cedeze, premierul Boc trebuie să se menţină ferm pe poziţia pe care s-a poziţionat (...) Dacă se memţine pe poziţie, va fi un Ştefan cel Mare al zilelor noastre prin tot ce va realiza", a susţinut liderul PD-L.

Oltean i-a cerut lui Boc să meargă până la capăt, chiar dacă există costuri ale reformelor. "Reforma este dureroasă ca naşterea. Dar rezultatul acestei reforme este ceva plăcut, este ca un copil. Va trebui ca moaşa, ştiţi cine e moaşa, să vegheze la acest copil să iasă şi să contribuie la prosperitatea acestui popor", a spus Oltean. De lângă el, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a adăugat: "Buricul îl tăiem în câteva zile"

Mai multe articole despre:
guvern guvernare PSD Ioan Oltean PD-L