MENIU

Ioan Ghişe: România are nevoie de mai mulţi furnizori de gaze

Ioan Ghişe: România are nevoie de mai mulţi furnizori de gaze
Foto: eco.md

Deputatul PNL, Ioan Ghişe, a declarat la Realitatea TV că "România are nevoie de o capacitate sporită de înmagazinare a gazului. E bine să nu depinzi doar de Rusia, România are nevoie de mai mulţi furnizori de gaze."

"În mod inevitabil conflictul tradiţional, şi politic şi economic, dintre Rusia şi Ucraina afectează întreaga Europă", a mai spus deputatul PNL.

Ioan Ghişe a adăugat că "dincolo de interesul de moment, în România este nevoie de a promova şi de a adapta o strategie energetică naţională, în funcţie de evoluţiile geo-politice şi geo-strategice care în mod inevitabil ne afectează şi pe noi."

"Livrările de gaze naturale pentru România au scăzut brusc cu 30-40%, ca urmare a disputei pe care o au Rusia şi Ucraina", a declarat sâmbătă seară directorul Transgaz, Ioan Rusu. Această situaţie ar putea dura până la 4 ianuarie, susţine Rusu.

Volumul zilnic de gaze din Rusia importat de România se ridică în mod obişnuit la 10 milioane de metri cubi, iar vineri seară acesta a fost mai mic cu circa 3 milioane de metri cubi, a explicat Rusu. El a dat însă asigurări că România este pregătită să facă faţă unei scăderi a presiunii gazului pentru că va folosi resursele din depozitele de gaz. 

Mai multe articole despre:
Rusia gaze