MENIU

Investiţii blocate la Spitalul Judeţean Timiş, din cauza lipsei specialiştilor în proiecte

Foto: NewsIn

Investiţiile de modernizare a clădirii Spitalului Judeţean din Timişoara (SCJUT) au fost amânate pe a doua parte a anului din cauză că unitatea nu dispune de specialişti care să întocmească proiecte, ca să poată accesa peste patru milioane de lei, puse la dispoziţie de CJ Timiş.

La ultima rectificare de buget de la CJT, aleşii au retras peste 4.580.000 de lei, bani daţi la începutul anului către Spitalul Judeţean, din cauză că doar 10% din fonduri au fost cheltuite. "Am luat bani de la Spitalul Judeţean pentru că nu s-a cheltuit niciun leu. Sigur că le dăm pe măsură ce au proiectele puse în execuţie. Le-am alocat un milion şi ceva de euro, necheltuindu-se, îi dedicăm în alte zone unde ştim sigur că se vor cheltui", a declarat, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Motivul pentru care unitatea medicală nu a cheltuit niciun leu este lipsa de specialişti. "Principalul motiv ar fi lipsa de personal din cadrul serviciului tehnic, personal de specialitate necesar pentru a întocmi proiecte. Deşi, din noiembrie anul trecut, se cunoştea faptul că nu aveam capacitatea profesională de cheltuire eficientă şi legală a banilor, nu s-a dorit să angajăm personal", a declarat directorul Biroului Administrativ din Spitalul Judeţean, Maria Sărăcan.

Spitalul Judeţean are datorii de 15 milioane şi jumătate la furnizorii de medicamente, materiale sanitare dar şi la serviciile externalizate: pază, catering şi spălătorie. Peste 50% din bugetul pe 2009 a fost consumat până în luna mai.

Mai multe articole despre:
spital bani investiţii medic