MENIU

Intrarea României în recesiune îi va lăsa pe mulţi fără serviciu

Foto: Realitatea TV

Scăderea economică de 6,5% anunţată de Guvern, şi nu de minus 4 cât se estimase anterior, ar putea avea efecte dramatice asupra populaţiei. Vorbim de scăderea puterii de cumpărare şi, mai grav, de creşterea şomajului. Numărul românilor fără un loc de muncă s-ar putea dubla în 2009, faţă de 2008.

Numărul oficial al şomerilor a fost în decembrie de 400.000 şi a urcat în luna mai la 526.000. Comisia Europeană a revizuit în creştere prognoza de şomaj pentru România, la 800.000, însă situaţia ar putea fi şi mai dramatică dacă economia nu îşi revine.

Scăderea economică ne va afecta... şi la buzunar. Scăderea economică de 6,5 procente anunţată de ministrul Finanţelor, faţă de minus 4 prognozată anterior, ar fi putut fi evitată prin sprijinirea cu predilecţie a agriculturii, potrivit unor specialişti

Industria, comerţul şi intermedierile financiare. Acestea sunt, de obicei, domeniile cel mai grav afectate de scăderea economiei. Iar cei care lucrează aici sunt primii ameninţaţi de pierderea locului de muncă. 

Mai multe articole despre:
guvern şomaj PIB finanţe recesiune