MENIU

INTERVIU - Mihai Andrieş despre Football Manager 2010: cel mai bun job din lume rămâne să fii manager în FM10

Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET

Noul simulator Football Manager 2010, creat de Sports Interactive, a ajuns pe locul întâi în topul vânzărilor din Anglia şi a devansat titluri extrem de cunoscute, precum FIFA 10, Pro Evolution Soccer 2010 sau Grand Theft Auto Episodes - Liberty City.

Iată cum arată topul după două zile de la lansarea lui Football Manager 2010:

1.Football Manager 2010 – Sports Interactive
2.Wii Fit Plus – Nintendo
3.FIFA 10 – EA Canada
4.Forza Motorsport 3 – Turn 10 Studios
5.Pro Evolution Soccer 2010 – Konami Digital Entertainment
6.Grand Theft Auto Episodes – Liberty City – Rockstar North
7.Mario & Sonic at the Olympic Winter Games – SEGA
8.Tekken 6 – Namco
9.Borderlands – Gearbox Software
10.Wii Sports Resort – Nintendo

Iată ce a declarat Mihai Andrieş, şeful comunităţii Football Manager din România şi Head Reasearcher Romania pentru Sports Interactive:

\"Faptul că Football Manager 2010 a ajuns pe locul întâi imediat după lansare mi se pare un lucru normal, deoarece este cel mai bun simulator de management fotbalistic din lume la ora actuală. Încă o dată se dovedeşte că cel mai bun job din lume rămâne să fii manager în FM10. Spre deosebire de anii anteriori, feedback-ul pe care l-am primit pe forumul comunităţii româneşti a fost neaşteptat de bun. Numărul celor interesaţi de comandarea jocului a depăşit până şi cele mai optimiste prognoze. Este un semn bun că şi în România au început să se mişte lucrurile şi că fanii români au început să cumpere jocuri în original.\"

\"S-a lucrat foarte mult la baza de date şi s-a ajuns la peste 7.000 de jucători şi membrii de staff tehnic în baza de date românească, din toate campionatele româneşti. Baza de date este acum actualizata la nivelul începutului lunii septembrie 2009 şi reflectă exact componenţa şi structura primelor trei eşaloane. Prin patch-ul creat de comunitatea FMRO.ro se poate juca, în premieră, şi în al treilea eşalon, urmând ca la următoarele update-uri oficiale să se poată juca şi în liga a patra, cu începere din februarie 2010. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care consider că Football Manager 2010 va fi un adevărat succes şi în România\", a mai spus Mihai Andrieş.

Football Manager 2010, creat de studiourile Sports Interactive şi publicat de SEGA, le oferă jucătorilor \"wannabe managers\" o serie de îmbunătăţiri faţă de jocurile anterioare ale seriei, printre care se numără Tactics Creator şi posibilitatea de a \"striga\" la jucători de pe marginea terenului, feedback îmbunătăţit în urma meciurilor, o nouă interfaţă pentru utilizator, Data Editor nou şi un mod de vizualizare 3D îmbunătăţit, cu efecte de iluminare realiste şi gazon degradabil.

Football Manager 2010 este disponibil şi în România, în variante PC/Apple Mac şi PSP.

Mai multe articole despre:
interviu joc games FIFA 10