MENIU

Întâlnirea dintre Traian Băsescu şi liderii sindicali din Poliţie a fost amânată

Foto: Realitatea TV

Poliţiştii au renunţat la proteste şi trec la negocieri. Joi dimineaţă, s-au întâlnit cu ministrul de Interne, Dan Nica. De la ora 11 reprezentanţii poliţiştilor trebuiau să se întâlnească la Cotroceni cu Şeful Statului. Întâlnirea a fost anulată, urmând să fie reprogramată, din cauza că una dintre organizaţiile sindicale nu a dorit să participe la negocieri alături de cealaltă.

"Am luat cunoştinţă de invitaţia instituţiei prezidenţiale de a discuta astăzi la 11.00. Ne-am prezentat într-o componenţă de 5 persoane, am aşteptat, dar din nefericire am fost informaţi că cele două sindicate care reprezintă interesele salariaţilor din Ministerul de Interne trebuie să desfăşoare un dialog separat. Colegii noştri de la celălalt sindicat (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - n.red.) refuză să se prezinte la discuţii", a spus vicepreşedintele confederaţiei sindicale Meridian, Adrian Anania.

Anania a spus că Iulian Fota, consilierul preşedintelui Traian Băsescu, i-a informat că întâlnirea se anulează şi se va programa o altă dată în care se va discuta separat cu fiecare sindicat.

Anania a afirmat că va face o întâlnire de urgenţă a Consiliului Naţional a confederaţiei sindicale Meridian, în urma căreia vor stabili formele de protest pe care le vor adopta.

Discuţiile de la Palatul Cotroceni, anunţate pentru joi, vor fi reprogramate după ce sindicatele din Ministerul Administraţiei şi Internelor, care organizează acţiuni de protest, vor cădea de acord asupra componenţei delegaţiei pentru întâlnirea cu şeful statului, informează Preşedinţia.

"Preşedintele Traian Băsescu rămâne în continuare preocupat de găsirea unor soluţii la problemele semnalate de sindicalişti şi speră ca întâlnirea să aibă loc cât mai curând", se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

La întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc la ora 11.00 la palatul Cotroceni, au mai venit ministrul Internelor, Dan Nica, şi ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea.

Reprezentanţii poliţiştilor s-au întâlnit joi dimineaţă, înaintea vizitei programate la Cotroceni, cu ministrul Nica.

"Noi speram ca, ieri (miercuri, n.red.), la şedinţa de Guvern, să se fi luat o decizie favorabilă, având în vedere protestele pe care le-am desfăşurat în cele trei zile şi situaţia destul de gravă în care se află instituţia, din punct de vedere al fondurilor alocate" a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia, înaintea întâlnirii de la Ministerul Internelor.

Potrivit lui Gruia, în şedinţa de miercuri, Guvernul a luat în discuţie un proiect de hotărâre de Guvern prin care Ministerul Internelor să închirieze mai multe imobile pentru poliţiştii care sunt detaşaţi şi nu au locuinţă.

"Acel proiect de hotărâre de Guvern am înţeles că a fost luat în discuţie ieri. Sperăm să se rezolve această situaţie, deşi era o situaţie care putea fi rezolvată de mai mult timp, prin acea hotărâre de Guvern", a mai spus Marin Gruia.

Miercuri, 500 de poliţişti au ieşit în stradă pentru a treia zi consecutiv. Şeful statului a stat de vorbă cu poliţiştii care protestau în faţa Guvernului şi i-a invitat la negocieri.

Poliţiştii cer să primească în continuare bani de chirie şi să le fie plătite orele suplimentare. Oamenii legii vor de asemenea să se facă şi angajări, pentru reducerea deficitului de posturi.

Citeşte şi Băsescu i-a invitat la Cotroceni pe reprezentanţii poliţiştilor care au protestat în faţa Guvernului