MENIU

Întâlnirea dintre Croitoru şi liderii PNL, PSD, UDMR şi minorităţi a avut loc

Foto: NewsIn

Întâlnirea dintre Lucian Croitoru şi PNL, PSD, UDMR şi minorităţi a avut loc la Parlament, după ce luni reprezentanţii noii majorităţi au susţinut că îşi menţin susţinerea pentru Klaus Johannis, iar premierul desemnat a spus că va folosi toate cele 10 zile ca să găsească o majoritate.

De la PSD+PC sunt prezenţi Mircea Geoană, Daniela Popa, Viorel Hrebenciuc. De la PNL sunt prezenţi Radu Stroe şi Ludovic Orban, iar Crin Antonescu a transmis că are alt program. De la UDMR au venit Marko Bela, Attila Verestoy, Marton Arpad, Laszlo Borbely şi Rozalia Biro. De la minorităţi altele decât cea maghiară este prezent Varujan Pampuccian.

Liderul PSD a spus luni că întâlnirea cu Lucian Croitoru are loc doar pentru a-i comunica "ceea ce ştie deja". "Dar, pentru că suntem oameni de lume, şi suntem oameni civilizaţi, şi oameni care respectăm regulile instituţionale vom face această formalitate. Răspunsul este previzibil, dar nu dorim să dăm senzaţia că suntem aroganţi sau indiferenţi faţă de o procedură până la urmă minimală, conformă cu Constituţia", a spus Geoană.

În opinia social-democratului, cel mai bine ar fi ca Lucian Croitoru să-şi depună mandatul, "pentru că este mai mult decât evident că este folosit ca un iepure" de către preşedintele Traian Băsescu şi că nu are "niciun fel de şansă" să găsescă sprijin în Parlament.

Anterior întâlnirii dintre PSD, PNL şi grupul minorităţilor cu primarul Klaus Johannis, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, declara că "practic" nu ar fi nevoie de o întâlnire cu Lucian Croitoru, dar că "o întâlnire protocolară ar evita sentimentul că nu se poartă un anumit dialog politic". "Dacă se face numai din curtoazie şi din bun simţ (să aibă loc întâlnirea, n.red.). Nu are mare importanţă dacă ne vedem sau nu, ceea ce i-am spus public, i se poate spune şi direct omului", spunea şi secretarul general al PSD Liviu Dragnea.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, s-a întâlnit luni, cu reprezentanţii PD-L, preşedintele democrat-liberal, Emil Boc, declarând, după întâlnire, că PD-L îşi arată toată disponibilitatea de a susţine politic Guvernul Croitoru şi că "nu se cantonează" de niciun minister.

Declaraţia lui a venit după ce Croitoru a precizat că le va cere social-democraţilor să-i propună două- trei nume pentru Ministerul de Interne.

Într-o conferinţă de presă, Lucian Croitoru a declarat că a discutat cu economişti şi analişti varianta ca aceştia să facă parte din guvern.