MENIU

Întâlnirea de la Moscova, dintre Obama şi Putin a fost marcată de gafe

Foto: RTV
Preşedintele Barack Obama s-a întâlnit cu premierul Vladimir Putin

Preşedintele american, Barack Obama a fost primit de premierul rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri au căzut de acord că a venit vremea pentru o mai bună colaborare între cele două ţări. Relevanţa acestei decizii majore a fost umbrită de gafele constante ale preşedintelui american.

Este a doua oară în ultimile 24 de ore când preşedintele american se încurcă în funcţiile lui Vladimir Putin. Luni, în timpul întâlnirii cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, Obama amintea jurnaliştilor că se va întâlni cu preşedintele, pardon, premierul Putin. Premierul rus a trecut peste situaţia stânjenitoare şi a ţinut să sublinieze că ţara sa se bazează pe Barack Obama. "De tine se leagă speranţa noastră pentru a avea relaţii mai bune între cele două ţări. Suntem bucuroşi să vă vedem şi să vă primim aici, în Rusia", a spus Vladimir Putin.

Medvedev a devenit preşedinte al Federaţiei Ruse în mai 2008, în timp ce Putin, după nouă ani de mandat ca preşedinte, a preluat şefia Executivului de la Moscova. Mai mulţi analişti politici spun că Vladimir Putin rămâne cel care conduce cu adevărat Rusia şi motivează astfel gafele preşedintelui american. Confuzia lui Obama în funcţiile lui Putin poate fi explicată însă şi de emoţiile preşedintelui american, care este în prima sa vizită oficială la Moscova, de la învestire.