MENIU

Întâlnire la Ministerul Muncii despre salariul minim garantat în 2010

Foto: wordpress.com

Ministerul Muncii a anunţat că principalele teme ale negocierilor din 8 octombrie cu sindicatele şi patronatele se vor axa pe stabilirea salariului minim garantat în plată pentru 2010 şi analiza evoluţiei acestui indicator până în 2014, precum şi măsuri de protecţie pentru salariaţi.

În prezenţa premierului Emil Boc, ministrul Muncii, Gheorghe Pogea, şi secretarul de stat în MMFPS, Valentin Mocanu, au purtat discuţii cu liderii celor cinci confederaţii sindicale, reprezentative la nivel naţional, pentru a face o primă analiză cât mai corectă şi coerentă a revendicărilor formulate.

Ministrul  Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a susţinut că va analiza fiecare propunere avansată de partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluţii care să poată fi  convenite şi asumate de toate cele trei părţi: guvern, sindicate, patronate.

Principalele teme ale negocierilor din 8 octombrie se vor axa pe stabilirea salariului minim garantat în plată pentru 2010 şi analiza evoluţiei acestui indicator până în 2014, precum şi pe elaborarea unor politici de dezvoltare economică sustenabilă. De asemenea, în cadrul dialogului tripartit vor demara negocierile asupra Pactului Naţional pentru Ocupare şi Stabilitate Socială. Acest pact va include o serie de măsuri menite să acorde protecţie şi sprijin salariaţilor, să asigure păstrarea locurilor de muncă în condiţii de sănătate şi securitate şi să impună politici salariale coerente.