MENIU

Instructorii auto din Bacău, nemultumiţi de noua lege a transportului rutier

<descriere>
Legi noi transportatori

De la întâi ianuarie, meseria de instructor auto nu va mai fi accesibilă oricui. Instructorii trebuie să aibă vârsta minimă de 25 de ani şi trei ani experienţă în condus. Instructorii auto din judeţul Bacău susţin că au cerut parlamentarilor impunerea unor norme stricte ale Uniunii Europene, care să includă cursuri de jumătate de an. Măsura ar fi menită să califice profesionişti în şcolile de şoferi.

\"La noi acuma se fac instructorii în două săptămâni. Nu există nicio regulă. Oricine vrea să devină instructor, orice şomer, pădurar, preot, oricine, devine istructor. Noi am solicitat să se facă cumva să se revină într-o normalitate şi atunci ei au venit, aşa cum se întamplă la noi, cu ciudăţenii\", a declarat Petru Bordeianu, preşedintele Asociaţiei Instructorilor din Bacău.

\"Un instructor care să devină instructor trebuie să aibă o vechime în conducere, nu mă refer să aibă permis de conducere dovedit, adică să circule în trafic. Responsabilitatea este foarte mare, riscul este foarte mare, traficul este aglomerat\", a spus, la rândul lui Ioan Ignat, instructor auto.

Nici şoferii nu vor mai obţine uşor permisul. Ei vor fi obligaţi să presteze suplimentar 120 de ore, faţă de cele pe care le au de urmat acum în şcoli. Pentru şoferii cu categoria C, orele de practică vor fi înregistrate pe o diagramă specială, care măsoară exact timpul petrecut la volan si kilometri parcurşi in pregătirea practică. Cei care se pregătesc pentru a obţine carnetul de conducere,  susţin că experienţa instructorului auto este obligatorie.

În Municipiul Bacău sunt acreditaţi aproximativ 2.000 de instructori auto.

Mai multe articole despre:
soferi auto experienţă