MENIU

Institutul Cantacuzino a confirmat trei cazuri noi de infecţie cu virusul gripal AH1N1

Foto: flickr.com
Foto: 1235.ro

Pacienţii, doi barbaţi, de 26, respectiv 30 de ani, şi o femeie, în vârstă de 26 de ani au sosit în ţară pe 28 iunie şi sunt deja internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, unde medicii specialişti supravegheză administrarea tratamentului cu antivirale, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Reţeaua de supreveghere a bolilor transmisibile compusă din epidemiologi din Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, coordonate de Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile au început investigaţiile epidemilogice ale contacţilor.

Alte trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, vineri, în România, unul dintre ele fiind complicat, o pacientă de 22 de ani din Galaţi suferind şi de pneumonie, a anunţat Ministerul Sănătăţii.  Din această cauză, ea a fost transferată la Institutul Matei Balş din Bucureşti, unde s-a instituit tratament adecvat. În cursul zilei de sâmbătă, autorităţile sanitare au anunţat că starea de sănătate a acestei paciente înregistrează o evoluţie favorabilă.

Numărul cazurilor de gripă A/H1N1 din România se ridică, în prezent, la 44.

Primul caz de infecţie cu gripă porcină din România a fost diagnosticat, pe 23 mai, la o persoană sosită din SUA.